[][]

Luft til luft-varmepumper er lette at installere, billige i drift og giver et rigtig godt indeklima. Disse varmepumper er en rigtig god løsning til dig, som gerne vil spare på din varmeregning og har et mindre hus i et plan eller et sommerhus, som kører på elvarme. I mange tilfælde vil man kunne spare langt over halvdelen på ens varmeregning, og så er en varmepumpe tilmed god for klimaet, i og med ens CO2-udslip også vil blive mere end halveret. Man skal huske at det skal være en autoriseret kølemontør der skal foretage installationen , også for at opretholde garantien.

749,00  m/Moms
9.695,00  m/Moms
-43%
7.389,00  m/Moms
12.930,00  m/Moms
Du sparer: 5.541,00

En luft til luft varmepumpe i høj kvalitet er en god investering, som hurtigt tjener sig selv ind igen, da den hurtigt og mærkbart vil reducere din elregning sammenlignet med elvarme. Teknologisk Institut har bl.a. beregnet et eksempel på et 90 kvadratmeter stort sommerhus, som bruges hyppigt hele året. Varmepumpen dækker opvarmningen af 70 %, mens de resterende 30 % af varmebehovet stadigvæk dækkes af el-apparater. Disse 30 % er et par ekstra soveværelser, som ikke benyttes så ofte, og badet. Da hele sommerhuset blev opvarmet med elvarme, var det årlige elforbrug 8000 kWh a 2 kr., hvilket vil sige 16.000 kr., mens forbruget blev reduceret til 9.000 kr. årligt ved installation af en varmepumpe, hvormed der altså er en årlig besparelse på 7.000 kr., selvom der stadig anvendes elvarme til dækning af 30 % af varmebehovet. Udgiften til varmepumpen med montering udgjorde 20.000 kr., hvilket vil sige, at varmepumpen er tjent hjem igen efter 2,9 år.

 

Luft til luft-varmepumper er bedst egnede i huse, som normalt opvarmes af el-apparater, da man herved vil opnå den største besparelse. De fleste varmepumper har et fleksibelt strømforbrug, hvilket giver en god varmeøkonomi, da det betyder, at varmepumpen automatisk vil drosle ned og ikke bruge så meget energi, hvis der skal opretholdes en konstant temperatur. Mange har dog også en turbofunktion, hvormed der er mulighed for en hurtig opvarmning, hvilket er en stor fordel i fx et sommerhus, som man kun benytter en gang imellem. Vedligeholdelse af varmepumpen er også billig og overskuelig, da man blot skal sørge for at støvsuge støvfiltret med jævne mellemrum og holde udedelen fri for blade