[][]

Ribe Jernindustri står for dansk håndværk, kvalitet og design. Rent faktisk har de over 160 års erfaring med at designe og producere produkter af højeste kvalitet.

Da virksomheden blev grundlagt af Ribes apoteker Frederik von Stöcken i 1848 vidste han formentlig ikke, at han dermed skabte byens førende virksomhed for de næste over 160 år. De landskendte støbeovne var det første produkt, der blev fremstillet i det, der dengang hed Ribe Jernstøberi.

I 1871 blev produktionen udvidet til også at omfatte bl.a. komfurer, plovjern og staldvinduer. Produktprogrammet omfattede desuden en række ting til den daglige husholdning, som blev produceret af andre selskaber. Emaljerede gryder, potter og pander, kødmaskiner og strygejern var blandt de varer, der blev solgt.

-20%
100,00  m/Moms
125,00  m/Moms
Du sparer: 25,00
-3%
425,00  m/Moms
437,50  m/Moms
Du sparer: 12,50

Ribe Jernstøberi overlevede første verdenskrig uden problemer, og udvidede endda medarbejderstaben. I 1920’erne var det støbeovnene, som var det bedst sælgende produkt. I 1950’erne blev det første egentlige brand dog skabt med noget helt andet, nemlig ”Ribegryden” – en emaljeret gryde, der var fast inventar i mange danske hjem. Selv datidens førende kogebogsforfatter og brevkasseredaktør, Kirsten Hüttemeier, omtalte Ribegryden i rosende vendinger. Alligevel måtte produktionen Ribegryden og det emaljerede køkkentøj lade livet i 1973, som følge af den fokus, der nu var på fremstilling af radiatorer.

Ribe Jernstøberi begyndte at producere og sælge pladejernsradiatorer i 1960. Det var en vigtig beslutning og en stor satsning, da daværende direktør Rahbek besluttede, at Ribe Jernstøberi skulle producere pladeradiatorer. Han havde da også oprindeligt besluttet sig for at udvide produktionen af søjleradiatorer, men den beslutning blev ændret. Under en udlandsrejse fandt han ud af, at markedet for pladejernsradiatorer var i kraftig vækst. Derfor lagde han produktionen om, da han kom hjem. Der blev købt nye produktionsmaskiner og der blev opført nye fabriksbygninger.

Beslutningen viste sig snart at være god. Op gennem 1960’erne og 1970’erne var der et veritabelt byggeboom i Danmark og Europa. Derfor steg salget af pladeradiatorer voldsomt, og fabriksarealet blev løbende udvidet. Samtidig steg medarbejderantallet kraftigt, så der i 1973 var omkring 600 ansatte på fabrikken i Ribe.

I det 125. jubilæumsår i 1973 ændrede virksomheden navn til det vi hedder i dag: Ribe Jernindustri A/S. Ved samme lejlighed blev produktionen af støbejern indstillet, og siden er der næsten udelukkende lavet panelradiatorer på fabrikken.

Siden 1973 er der stort set udelukkende produceret panelradiatorer i Ribe. Produktionen er løbende blevet automatiseret og effektiviseret, hvilket har været en nødvendighed for at overleve i den internationale konkurrence.